SMS perpisahan

Like father like daughter

Assalamualaikum,

Lamanya tak menulis dalam blog ni. Rindu dibuatnya. Ada banyak perkara yang berlaku sampai tak terdaya nak diluahkan di sini. Di USM kuliah telah bermula. Sudah tentu kesempitan masa semakin dirasakan. Rasa ralat juga sebab sepanjang Jun yang lepas banyak perkara yang mahu dilakukan tetapi tiada kesempatan. Projek hadiah buku yang saya janjikan untuk pengunjung salah satu laman web saya juga nampaknya macam nak terbengkalai.

Semalam, hati saya tergerak untuk membelek handphone lama LG yang digunakan oleh Ustaz Rosdi di saat-saat akhir sebelum pembedahan pada 17 Disember 2007.

Beberapa sms terakhir (yang sudah berusia lebih 1 setengah tahun) membuatkan mata hati terpaku:

16/12/2007
Salam, dok bt pa? esok jd ka operation ?pukul brapa jangka tamat? d hospital mana esok? [Azwan]

17/12/2007
Ok ustaz. Smoga slamat. Kuat azam n bsabar byk2 [019333xxxx]

18/12/2007
Salam shbt. mcm mana dgn operation smlm? semoga segera sembuh. [012385xxxx]

Pa hbq ari ni? dah mula rasa kait ka? sbq2 la… dulu masa kat kg pun mmg jaguh.. maaf x dpt pi ziarah lg.. nanti la.. [Azwan]

19/12/2007

Askum. Ustaz rosdi yusof br shj kbali k rahmat ilahi jam 1145 td. Jnazah dbw k pokok sena, kdah. Kbumi esok pg insyaAllah.

Akum saya nak btanya btul ke apa y dah blaku [012753xxxx]

Salam takziah. moga rohnya bersemadi bersama golongan mukmin. amin. – munawwar & keluarga

Bersabarlah ke atas apa yg. berlaku kalau sudah ditakdirkan tuhan. Ana rasa sedih dan terkilan juga tak dpt. nak ziarah pagi ni sebab berada kat Kelantan Didoakan Allah mencurahi rahmat keatas roh almarhum (ust.fauzi sekeluarga)

Slm. takziah bersabar dan ingat allah byk2,setiap sesuatu ada hikmah kebesaranNya. IKHLAS, dr yanie sekeluarga msi.

Ikutk hati mlm td nak drive je ke kedah tp wife x bg sb sorang2.rasa nak tgk sgt muka arwah buat terakhir sb itu kwn yg paling rapat. mg hasanah n kakak, husna, ziyad tabah, inilah ujian allah kita sbg kwn pun trasa sgt [012900xxxx]

Slm.mg semua tenang dalam m’harungi k’hdpn. bl nk blk bertam? bersalin nti kt na? mg ukhwah antr kita x t’putus d sni.. apa2 hal hbgi lah yanie. wassalam.

Pertama kali dlm hidp saya tramat sedh n trharu w/pramai saudara trdkt yg dah menggal tp xsama ngan pmrgian arwah sb dia slalu cal tnye kabar. w/p ana ramai kawan tp yg slalu take care adalah arwah. [012900xxxx]

***************

Tak sampai hati nak delete sms ni semua. Bimbang juga kalau sms tu semua hilang tiba-tiba. Sebab itu lah saya salin dan catatkan di sini kerana ia sangat bermakna bagi saya. Tak sangka, sms perpisahan ini telah dapat menggerakkan semula hati saya untuk terus menulis dalam blog ini selepas hampir 2 bulan dibiarkan sepi…

24 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *